Снимка: Булфото, архивПрокуратурата търси връзка между певицата ЛиЛана и бизнесмена Васил

...
Снимка: Булфото, архивПрокуратурата търси връзка между певицата ЛиЛана и бизнесмена Васил
Коментари Харесай

ЛиЛана пред съда: Първо ме питаха за Дубай и Божков, сякаш никой не е тук заради европроектите, а защото познаваме един човек

Снимка: Булфото, списък

Прокуратурата търси връзка сред певицата ЛиЛана и бизнесмена Васил Божков, който пробва да върне от Дубай поради 11 обвинявания, написа " Сега ".  " Кога последно съм ходила в Дубай. Това беше един от първите въпроси на проверяващите, когато влязоха в дома ми ", споделя певицата пред Апелативния спецсъд. Той се произнесе като втора инстанция по настояването на прокуратурата тя, брат й и съдружникът й Мартин Димитров да останат в ареста. Тримата са упрекнати, че като незаконна група пробвали да източват евросредства по програмата " Иновации и конкурентноспособност ".

" Усетих лек субективизъм на метода, по който доказателствата са посочени, метода, по който са разпитвани очевидците. Самият факт, че на третото изречение от всичките очевидци и чиновници на нашата компания приказват за Васил Божков. Предвид, че ни упрекват за евроизмами и закани, да се приказва за Васил Божков и да се разпитват очевидци за него. За мен това оставя чувство, че аз не съм тук, никой от нас не е тук, поради тези планове, поради че те преди три, четири години към този момент са изпълнени. А сме тук тъй като познаваме един човек, който е почтен към момента ", пледира Лиляна Деянова-ЛиЛана пред съда.

Тъй като и двете инстанции на спецсъда заседаваха по ограниченията за неотклонение по време на изключителното състояние, делата бяха прегледани без аудитория. Въпреки декларирания интерес не бяха предоставени нито протоколите от съвещанията, нито определенията на магистратите, само че " Сега " се срещна с тях.

На 26 април Деянова беше оставена в ареста от арбитър Силвия Русева. Тя не се задълбочава в доказателствата, а накратко приема, че има задоволително данни да се направи обосновано съмнение, че тримата са отговорни, както и че има заплаха да извършат ново закононарушение. Освен това закононарушенията с евросредства " накърняват интернационалния престиж и доверие в България, което завишава доста публичната им заплаха, както и тази на дееца ", стимулира се арбитър Русева.

Най-тежката мярка беше наложена и на Мартин Димитров, а Александър Деянов-Скилър беше пуснат под гаранция от 100 хиляди лева, тъй като заплахата да извърши ново закононарушение не била по този начин огромна. На 5 май втората инстанция с два на един гласа удостовери ареста на певицата и съдружника й, а гаранцията на брат й беше понижена на 50 хиляди лева Съдия Даниела Росенова подписа с изключително мнение това решение на сътрудниците си Веселина Вълева и Димчо Георгиев. Според нея тримата би трябвало да бъдат пуснати без ограничения за неотклонение. Росенова намира, че от събраните доказателства досега не може да се направи обосновано съмнение за присъединяване на тримата обвинени в проведена незаконна група. Мнозинството от правосъдния състав обаче се съгласява с претекстовете на спецсъда.

Обвинението

Наблюдаващият прокурор Данаил Шостак твърди, че незаконната група се управлява от Димитров. В нея влизат Лиляна Деянова - шеф на " Нованор "  ООД, Ася Йовчева - шеф на " Телерайз Лимитед- LTD ", Александър Деянов - шеф на " Скилър "  ЕООД и Александър Ангелов - шеф на " Ай Си Ти Солюшън "  ООД. Димитров е упрекнат и за четири закани с уволняване против хора от АПИ. ЛиЛана има обвиняване за една опасност.

Йовчева и Ангелов бяха пуснати под гаранция от прокуратурата. А от протоколите от ограниченията за неотклонение на ЛиЛана, брат й и съдружника й се вижда, че държавното обвиняване употребява показанията на Йовчева и Ангелов, с цел да гради тезите си против останалите трима.

Апелативният съд изяснява, че заканите на Деянова и Димитров към длъжностните лица не са закононарушение, тъй като те нямат власт да ги уволнят. Освен това прокуратурата твърди, че заканите са целели подписване на контракт за тол-системата, какъвто към този момент е бил подписан. След произнасянето на съда прокуратурата популяризира протоколите от разпитите на заплашваните.

Семейна ОПГ

Адвокат Николай Хаджигенов, който пред първата инстанция пази и тримата, пледира, че на никое място по делото ги няма милионите, за които приказва прокуратурата. " През последните години Специализираната прокуратура под управлението на основния прокурор създава така наречен фамилни проведени незаконни групи (ОПГ) с концепцията да обособи подсъдността на профилираните органи. Това довежда до ноторно известната семейна ОПГ " Арабаджиеви " - майка, татко и наследник, на така наречен, ОПГ " Баневи " - двама съпрузи и майка и семейна ОПГ в тази обстановка - брат, сестра и съучастник. По делото са налице задоволително данни, че съдружниците живеят на фамилни начала. Тоест имаме поредната семейна ОПГ ", споделя юристът пред съда. Той сочи още, че в действителност делото е формирано по тъжба на тримата му клиенти, които върху 600 страници са описали нарушения в АПИ и по отношение на тол-системата.

Бели хакери, спрели теч от Търговския указател, сходен на този от Национална агенция за приходите

Пред апелативния спецсъд Димитров изяснява, че " Нованор " е била проверявана през 2018 година от прокуратурата, финансовата ревизия и ОЛАФ. И било открито, че няма нищо неправилно.

" Не сме нарушители. Дори в противен случай. Неведнъж сме взели участие в залавянето на киберпрестъпници, в това число и педофили. Работили сме с господин Явор Колев от ГДБОП  (шеф на отдел " Киберпрестъпления ", б.а.) по доста такива случаи, като най-отличителния от предходната година, когато аз и Лиляна дружно открихме пробив в Търговския указател, от който изтичаха милиони ЕГН, имена, адреси, роднински връзки и други персонални данни на 8,7 милиона българи ", това изяснява пред съда Димитров. В своя отбрана той споделя още:  " Вместо да разгласим случая в интернет, както направиха други наши сътрудници, ние алармирахме господин Явор Колев. За по-малко от час беше образуван спешен щаб, в който участваха представители на ГДБОП, ДАНС и други служби. Щабът рапортуваше непосредствено на министър-председателя Бойко Борисов в действително време и на вицепреимера Томислав Дончев. В рамките на няколко часа отстранихме дружно казуса и за бързата навременна помощ получихме персоналните благодарности от премиера и от целия екип на ГДБОП и ДАНС. В следствие бяхме наричани " бели хакери "  и този случай беше даван за образец в медиите ".

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР